ЗА МЕН

Работя от 1998 г. като аниматор, визуализатор и режисьор за архитектурни, телевизионни, кино и уеб проекти. Завърших специалност Анимационно кино в НБУ през 2009 г. и съм преподавал в няколко университета и академии на хиляди души на живо и онлайн. Използвам професионално редица софтуери, като съм и сертифициран инструктор за Autodesk 3dsMax и Chaos V-Ray.

Дълбоко вярвам в нуждата от по-качествено и адекватно на съвременната ера образование. През 2019 г. завърших документалния филм "Ангели в действие", в който разказвам за пътя и предизвикателствата на учителите в работните им места и обществото. Вдъхновението ми за него беше Ангел Ангелов, ИТ преподавателят от Шумен, с който се запознах няколко години преди това. За филма разказах и на TEDxStaraZagora - "Иновации в невежеството".

В сайта си представям малка част от проектите, по които съм работил. Често предпочитам да презентирам портфолиото си на хартиен носител. През годините се убедих, че въпреки изключително дигиталния ни свят, най-добрият начин да оставиш впечатление за себе си е като покажеш нещо физическо. Затова през последните години се фокусирам върху издаването на албуми и книги.

Ръководил съм различен по мащаб проекти, като винаги се стремя да създам култура на споделяне на знания, открити и ясни отношения.

Този уебсайт създадох изцяло самостоятелно, използвайки Bootstrap Studio and и прекрасния шрифт Mozer на Fontfabric. Благодаря и на писателя, арт мениджър и журналист, Момчил Цонев за помощта при редакцията на текстовете.